Uludağ Kayak Merkezi: Bursa’da Unutulmaz Bir Kış Tatili

admin
|

Uludağ Milli Parkı, Türkiye’deki birkaç doğa ve kış sporların merkezinden biri. Kış mevsiminde kayak turizminin popüler noktası Uludağ. Ulaşımın kolay olması, kış döneminde yoğun kar yağışına sahip olması, hava durumunun kayak turizmine elverişli olması gibi nedenlerle tercih edilen yerlerden. Ama sadece kayak turizmi ile kısıtlamayalım, çünkü Uludağ çok daha fazlasına sahip.

Uludağ Milli Parkı Tarihi

Uludağ Milli Parkı, endemik bitki ve hayvan türleri nedeniyle 1961 yılında milli park ilan edilmiş ve koruma altına alınmış. Büyük Otel ile başlayan kayak macerası, bugün birçok otelle devam ediyor.

Sömestr tatili için kayak yapmak isteyenler de Marmara Bölgesi’nde Kartepe Kayak Merkezi ile birlikte, en yüksek noktası 2,540 metre yüksekliğinde olan Uludağ’ı tercih ediyor. Teleferikle Uludağ’a kolayca ulaşabilirsiniz, detaylar için Bursa Uludağ Teleferik Fiyatları ve İstasyonları sayfamıza göz atın.

Uludağ’ın en soğuk olduğu zamanlar kış mevsimi. Dolayısıyla Aralık, Ocak ve Şubat ayları yoğun kar yağışlarının görüldüğü, kar kalınlığının yüksek olduğu aylardır. Zaten bölgedeki kayak turizmi de en çok bu aylarda tavan yapıyor. Kayak yapma hevesiyle gidip eliniz boş dönmek istemiyorsanız Uludağ’ın kar kalınlığını buradan kontrol etmeniz gerekiyor.

Uludağ’da Nerede Kalınır?

Uludağ’da konaklamak için birçok otel bulunuyor. Uludağ’daki oteller 1. Oteller Bölgesi ve 2. Oteller Bölgesi olarak ayrıştırılmış durumda. Oteller lokasyon olarak 2 farklı yerde toplandıkları için böyle bir ayrıma gidilmiş. Aslında birbirlerine çok uzak da değiller.

Milli parka girdikten sonra karşınıza ilk çıkan bölge, 1. Oteller Bölgesi. Buraya 1. Gelişim Oteller Bölgesi de deniyor. Bu bölgede çok sayıda kayak alanı var, oteller ve otel isimlerini alan telesiyejlerle, binaların arkasındaki yükseltilere kayak için çıkılıyor.

Uludag Otelleri Konaklama
Uludağ Otelleri - 1. Oteller Bölgesi
Uludag Ikinci Oteller Bolgesi Otelleri
Uludağ 2. Oteller Bölgesi

Bakacak Tepesi’ne doğru devam ettiğinizde de 2. Oteller Bölgesi ile karşılaşırsınız. Ağaoğlu My Mountain Hotel, Kaya Uludağ, Karinna Hotel, Bonte Baia Uludağ Hotel adlı oteller 2. bölgede. Tüm otellere yakın kayak pisti bulmak mümkün olabiliyor. Uludağ Kayak Merkezi’ndeki pistleri, uzunlukları ve zorluk derecelerini de ele alalım.

Uludağ’da Skipass

Kayak yapacağınız noktaların tepelerine çıkmak için de telesiyej ve teleski kullanmanız gerekiyor. Kayak noktalarına çıkmak için telesiyejler var ama bu telesiyejleri ayrı ayrı kullanmak ve farklı ödemeler yapmak yerine tek bir kart sistemi yapmışlar. Skipass adında tek bir kart satın alarak 1. ve 2. bölgedeki telesiyejleri, teleskileri ve kayak pistlerini kullanabiliyorsunuz.

Uludag Kayak Pistleri Ve Liftleri
Uludağ'ın zorlu pislerinden Tutyeli Pisti

Uludağ skipass yarım günlük, 4 saatlik seçeneklerle satılıyor. Skipass kullanacağınız gün sayısı arttıkça bu fiyatlara da yansıyor. Kayak yapmak istiyor ve kayak dersi almak istiyorsanız saatlik ücretleri olan hocalara danışabilirsiniz.

Ayrıca bazı otellerde çeşitli kampanyalara dahil olursanız kayak dersi hakkı da kazanabilirsiniz, hafta içi rezervasyonlarında 1 saat ücretsiz ders gibi.

Uludag Oteller Liftler Pistler Haritasi
Uludağ Otelleri Lift ve Uludağ Pist Haritası

Uludağ Liftleri ve Pistleri

Fahri Telesiyej, Kervansaray Telesiyej, Beceren Teleski, Yazıcı Teleski aynı noktaya, verici istasyonlarının bulunduğu 1980 rakımlı tepeye çıkıyor ve ortalama 650 metre uzunluğundalar. Yükseklikleri ortalama 120 metre ve Kolay Pist kategorisine giriyor.

Cennetkaya Telesiyej, Osman Yüce, Karkay, Alkoçlar, Belvü Teleski liftlerinin olduğu yer ise kendi içinde başka bir grup. Liftlerin 350 metre ile 700 metre arasında değişen uzunluğa, 150 metre civarında bir yükseltiye sahip.

İtalyan ve Cennetkaya Teleski ise yükselti farkı 220’yi buluyor. Cennetkaya haricindeki liftler Orta Zorluk ve İleri Düzey Zorluk kategorilerine giriyor.

Turyeli Telesiyej ve Kuşaklıkaya Telesiyej ise hem 400 metre gibi bir yükseklik farkı, hem 1,4 km uzunluğu ile bölgenin en uzun kayak pistlerinden. İleri düzey zorluk derecelerine sahip bu pistler uzun ve dik yamaçları olan pistlerden.

2. Oteller Bölgesi’ndeki otellerin yakınında yer alan Kartanesi, Karinna, Monte Baia, Kırkgözler adlı liftler yeni başlayanlar için uygun pistlerden. Kolay ve orta zorluktaki bu pistler kısa pistler ve uzun değiller.

Ortak skipass sistemine dahil olmayan Beden Terbiyesi lifti de burada. 1980 metre uzunluğundaki ve 350 metre yükseklik farkıyla Uludağ’daki kayak pistleri arasında uzunluğu ve yüksekliğiyle birinci sırada ise Maden, Zor Pist kategorisinde yer alıyor.

Uludağ Gezilecek Yerler

Uludağ’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden de kısaca bahsedeyim. Yazın Uludağ’a gidilir mi, Uludağ’da yazın ne yapılır, yazın gezilecek yerleri nerelerdir, günübirlik ne yapılır, ne gibi aktiviteler vardır gibi sorular varsa kafanızda, onları da aydınlatalım.

Uludag Softabogan Selalesi Nasil Gidilir Ulasim
Uludağ'da her yer muhteşem manzaralarla çevrili

Uludağ otelleri, ağırlıklı olarak kayak turizmi için Uludağ’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere hizmet etse de, yaz aylarında çeşitli tur programlarıyla, başta Araplar olmak üzere Uludağ’a gelen turistler tarafından kalınacak yer olarak kullanılıyor.

Kış tatilinde kayak turizmi ile ön plana çıksa da, diğer mevsimlerde ölü bir yer değil. Uludağ Kayak otelleri dışında yaylalarda, orman evleri denilen bungalov tarzı ahşap evlerde de konaklamak mümkün. Uludağ’da her yere çadır kurmak mümkün olsa da, vahşi yaşamdan ötürü tek başınıza olmak istemiyorsanız Çobankaya Kamp Alanı’nda çadır kurabilirsiniz.

Çadır kurulabilen kamp alanları, piknik yapılabilecek yerler, gezmek, kafa dinlemek ve sıcaktan uzaklaşmak için çok sayıda noktası var. Uludağ orman içi yürüyüş parkurları ile de yürüyüş severlerin tercih ettiği yerlerden. Ulaşımın kolay, yollarının asfalt olması da Bursa yöresindeki halkın burayı ziyaret etmesine kolaylık sağlıyor.

1. Oteller Bölgesi, kayakçıların en çok rağbet gösterdiği yer, 2. bölgeye göre çok daha popüler. 2. Oteller Bölgesi’ne yakın olan yerlerden biri olan Çobankaya Yaylası ve yayla içindeki Çobankaya Kamp Alanı, hem piknik hem çadırla konaklama için tercih edebileceğiniz bir yer.

Çobankaya Kamp Alanı

Doğasıyla ve imkanlarıyla doğa tutkunlarını şenlendiren Uludağ’da çadır kampı yapılacak yerlerden biri olan Çobankaya Kamp Alanı, tıpkı Uludağ’ın diğer yerleri gibi doğanın içinde doğanın dilini öğrenebileceğiniz bir yer.

Önceden Kızılay Kamp Alanı varmış burada, ama artık bölgenin özel bir işletme tarafından işletilmesi sonucu bungalovlar inşa edilmiş. Çobankaya’da piknik alanları, piknik masaları ve içinde yatak dolap olan bungalov tarzı ahşap evler görürsünüz.

Bu evleri 15 günlük, 1 ya da 2 aylık, duruma göre günlük olacak şekilde kiralayabiliyorsunuz. Uludağ Çobankaya Aile Kampı ya da Kızılay Bursa Şubesi Çobankaya Aile Kampı olarak da geçiyor isimleri. Bu evlerin yakınlarındaki ücretli çadır kampı alanında çadırınızı kurmak isterseniz, ücret karşılığı fiyata çadır ile konaklamak mümkünmüş.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı bu bungalov ahşap kır evlerinde kalmak isterseniz Mayıs ayında Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçmeniz ve rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Çünkü bunlar sezonluk açılıyor ve 1 Haziran 30 Eylül tarihleri arasında kiralanabiliyor.

KAÇIRMA: Ürgüp Müzesi

Çobankaya’ya girip, bu evlerin arasında ilerledikten sonra yolun sonundan sağa dönün, ileride, sağ tarafında büyük bir volkanik taşın olduğu daha açık bir araziyle karşılaşacaksınız. Bu alan Çobankaya’da ücretsiz çadır kurma alanı. Çobankaya adeta yazlık olarak kullanılan bir yer. İnsanlar Bursa’dan veya çevre illerden buraya yazı geçirmek için geliyor ve birkaç ay burada kalıyor.

Çevrede karavanıyla ya da doblosuyla gelip haftalardır burada olan birkaç aile vardı. Uydularını, televizyonlarını, buzdolaplarını evden buraya taşımışlar ve takılıyorlardı.

Bursa Uludag Milli Parki Kamp Evleri
Uludağ Kamp Evleri
Bursa Uludag Milli Parki Karavan Yerleri
Uludağ Karavan Kampı

Uludağ geziniz boyunca çevrede tor adı verilen çok sayıda şekilli büyük kayalarla karşılaşırsınız. Yer altında katılaşan magma, batolit denilen bir kütle oluşturuyormuş ve bu kütlenin yeryüzüne çıkan kısımları da, tor oluşumlarıymış

Bursa Uludag Cadir Kurulacak Yerler Cobankaya
Uludag Milli Parki Cobankaya Tor Olusum
Uludağ'daki Tor Topografyası

Çobankaya Kamp Alanı, rakımı 1740 metre olan bir kamp alanı. Yaz sezonunda Bursa’nın sıcağından uzaklaşmak için tercih edebileceğiniz yerlerden biri.

Çobankaya Orman İçi Kamp ve Dinlenme Alanı olarak da bilinen bu alanda ücretsiz çadır kurulabiliyor. Hatta biraz daha ileri gidip orman içinde de çadır kurabilirsiniz. Orman içinde gezerseniz çadır kurabileceğiniz düzlüklere mutlaka rastlarsınız.

Uludag Cobankaya Cadir Kamp Atesi

Orman içinde çadır kurmanın birkaç dezavantajı var.

  • Öncelikle güneş ısısından yoksun olduğu için zaten yükseklikten dolayı soğuk olan hava, daha da serin bir hal alıyor. Güneş göremeyeceğiniz için sabah ısınmanız, ıslanan kıyafetleri kurulamanız nispeten daha zor olacaktır.
  • Diğer bir olumsuz tarafı ise bölgedeki vahşi yaşam. Kurtlar ve ayılar, ışığın ve insanların olduğu yeri pek tercih etmeyecekleri için bölgedeki diğer insanların da bulunduğu alanlara kurmak daha mantıklı.
Bursa Uludag Cadir Yerler Cobankaya Fotograflari

Çobankaya Çadır Kamp Alanı’nın imkanlarından da bahsedelim.

  • Öncelikle tuvalet var. Hani buraya ulaşırken sağa dönmüştük ya, sola dönerseniz sağ tarafta tuvaleti görürsünüz.
  • Her yerde çeşme var.
  • Elektrik varmış, ama bizim ihtiyacımız olmadığından kullanmamıştık, nasıl temin edildiğini bilmiyorum.
  • Geceleri 6 dereceye kadar düşer hava sıcaklığı. Eğer rüzgarsız bir alandaysanız ve normal bir tulum ile kışlık malzemeleriniz yanınızdaysa gece donmazsınız.
  • Yerde değil ama mangalda ya da bir tenekede ateş yakabilirsiniz. Gündüz ve gece belirli aralıklarla devriye ekipleri gelip ortamı kontrol ediyor.

Kamp alanı milli parkın içinde 2. Oteller Bölgesi denilen bölgenin çok yakınında yer alıyor. Özel araç ile gidiyorsanız kamp alanının içine kadar asfalt yoldan gidebiliyorsunuz.

Eğer yaya olarak geliyorsanız teleferik ile 2. Oteller Bölgesi’ne gelip 1,1 km kuzeye yürümeniz gerekiyor. Hatta kamp için alışverişinizi teleferik istasyonunun yanında bulunan MigrosJet’ten de yapabilirsiniz.

Sarıalan Kamp Alanı

Uludağ’da ziyaret edilebilecek yerlerden biri olan Sarıalan, Uludağ’daki teleferik hattının istasyonlarından biri. Bursa’ya yakın, rakımı düşük olması ve piknik alanlarının varlığı nedeniyle yakın çevrede tercih edilen yerlerden.

Sarıalan’da konaklama için en çok tercih edilen konaklama şekli Uludağ Orman Evleri’ni kullanmak. Evler, oda ve mutfaktan oluşuyor, dayalı döşeli iki katlı eşyalı bir ahşaptan dağ evi gibi düşünebilirsiniz.

Milli Parklar 2. Bölge sorumluluğundaki bu evlerde konaklamak için sezon açılmadan rezervasyon yaptırmanız gerekli. Evler pahalı belki ama şöyle birkaç kişi toplanarak kalırsanız daha da ucuza getirebilirsiniz.

Uludag Sarialan Ahsap Orman Evleri
Uludağ Orman Köşkleri
Uludag Sarialan Orman Koskleri

1635 rakımlı Sarıalan Kamp Alanı denilen bu yer daha çok günübirlik piknik için kullanılan bir yer. Biz konaklama için gitmemiştik, ancak çevreyi gezdiğimizde hiç çadır da görmedik.

İlla ki burada çadır kurmak istiyorsanız müdürlük binasına bir danışın. Müdürlük binası istasyonun yakınında. Çadır kurulan yer, daha doğrusu bizim ve birçok kişinin çadır kurmak için tercih ettiği yer Çobankaya Kamp Alanı.

Uludag Sarialan Orman Ici Yuruyus

Sarıalan’da piknik yapmak için evlerin doğu tarafında piknik masalarının da bulunduğu orman içi dinlenme alanı bulunuyor. Burada mangal da yapılabiliyor, mangal için ayrılmış özel alanlar var. Yoğun dönemlerde mangal dumanından geçilmeyecek gibi duran bir yer. Ama tenha zamanı oldukça tatlı.

Uludag Sarialan Piknik Masasi
Uludag Sarialan Piknik Yerleri
Uludağ'da Piknik ve Mangal Yapılacak Yerler

Sarıalan’ın bir teleferik istasyonu olduğundan bahsetmiştim. Bu istasyonun yolunda, teleferiklerin yakınında çok sayıda dükkan var, tabii ki satıcıların hedefi Arap turistler.

Ürünlerde, menülerde, tabelalarda Arapça yazılara çokça rastlıyorsunuz. Satıcıların haricinde ATV ve bisiklet tarzı elektrikli araçlar da şöyle bir tur atmak için kiralanıyor.

Uludag Sarialan Teleferik Istasyonu
Uludağ Sarıalan Teleferik İstasyonu
Uludag Sarialan Restoranlari Ve Magazalari

Sarıalan, milli parkın içinde, araçla gidilebilen bir yer. Aracınız yoksa teleferik ile ulaşım da sağlayabilirsiniz. Sarıalan teleferik ile gelinen son nokta. Aracınızla geliyorsanız milli parkın girişinden 8,7 km uzaklıkta. Yol ikiye ayrıldığında siz oteller bölgesine değil, soldan devam etmelisiniz.

Eğer Çobankaya ve oteller bölgesinden geliyorsanız milli parkın girişine doğru inerken Sarıalan tarafına, sağa doğru keskin bir viraj dönmelisiniz. Uludağ içinde tabelaları takip ederek rahatlıkla bulabilirsiniz.

Sarıalan’dan Çobankaya’ya da çıkabilirsiniz. Teleferik, Sarıalan’da son, ama telesiyej ile 2. Oteller Bölgesi’ne ulaşabilirsiniz. Oradan da Çobankaya Kamp Alanı, Softaboğan Şelalesi ya da Bakacak Seyir Terası’na ulaşmanız mümkün.

Yürüyüş yapmak isteyenler için de Çobankaya Kamp Alanı’na çıkan bir yaklaşık 3 km’lik bir trekking parkuru mevcut.

Uludağ’ın eteklerinde bir yürüyüş isterseniz 3,5 km’lik orta zor parkur Kadıyayla ve 7,5 km’lik zor parkur (teleferiğin başladığı mahalle) Teferrüç ile başka bir yönde yer alan 3,5 km uzunluğa sahip Kirazlıyayla ve 4,5 km uzunluktaki Karabelen yürüyüş parkurlarını da kullanabilirsiniz.

Bakacak Tepesi

Uludağ’ın zirvesinde nefes kesici bir yer. Bakacak Seyir Terası, 1720 metre yükseklikten inanılmaz bir manzara sunuyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesi başta olmak üzere, açık havalarda Marmara Denizi’ne kadar geniş bir görüş imkanı sağlayan teras Uludağ’ın kuzey yamacına doğru bakıyor.

Çevreyi izlediğinizde, karşınıza çıkan manzara karşısında hafif bir baş dönmesi yaşayabilirsiniz, bu baş dönmesinin yükseklik korkusu ile bir ilgisi olabilir, ama alıştıktan sonra vücudunuzu ince bir heyecan kaplıyor.

Manzaranın izlendiği demir platform ise bir yükselti üzerine yapılmadığı için korkulacak ya da endişelenecek bir durum da yok. Bakacak Tepesi’ndeki seyir terasından eşsiz manzarayı kuş bakışı izlemek isteyen turistler Uludağ ziyaretlerinde mutlaka buraya da uğruyor.

Uludag Bakacak Seyir Terasi Gezilecek Yerler
Bursa manzaralı Uludağ fotoğrafları çekebileceğiniz yerlerden biri Bakacak Tepesi.

Oteller bölgesine yakın olan terasa kadar arabayla, asfalt bir yoldan ulaşılabiliyor. Bakacak Tepesi, bu istikametteki son nokta, ondan sonra yol yok.

Bölgenin zirvelerinden sayabileceğimiz Bakacak Seyir Terası’na özel araçla ulaşım için önce 2. Oteller Bölgesi denilen yere ulaşmalısınız. Otellerin bulunduğu tepeden Çobankaya Kamp Alanı’na doğru ilerleyin ve burayı da geçerek devam edin.

Terasın bulunduğu yer aynı zamanda Jandarma Karakolu’nun ve Uludağ iletişimini sağlayan radyolink istasyonlarının da bulunduğu yer. Oteller bölgesine 3,5 km uzaklıkta ve Ağaoğlu My Mountain otelinin önünden geçerek ulaşabiliyorsunuz.

Bursada Gezilecek Yerler Bakacak Seyir Terasi
Uludağ Bakacak manzarasını görebileceğiniz platform

Özel aracınız yoksa 2. Oteller Bölgesi’ne teleferik ile ulaşıp tepeye yürüyebilirsiniz de. Uludağ teleferikleri arasında Çobankaya Teleferik İstasyonu, Bakacak’a en yakın teleferik istasyonu. Bu teleferik, direkt olarak 2. Oteller Bölgesi’ne varmanızı sağlıyor.

Bakacak’ın doğusunda da yürüyüşle ulaşabileceğiniz Softaboğan Şelalesi yer alıyor. Uludağ’da yaz mevsimi bence kış sezonundan çok daha keyifli. Görülecek yerleri ve buraları gezerken görünen manzaralar mükemmel.

Softaboğan Şelalesi

Uludağ’da gezilecek yerlerden biri de yürüyüşle ulaşabileceğiniz Softaboğan Şelalesi. Bakacak Tepesi’ne yakın bir konumda ancak araçla ulaşılamıyor.

Uludag Softabogan Selalesi Gorulecek Yerler

Tam şelale de sayılmaz ama ulaşımı kolay olmadığı için, akarsu içinden yürüyerek ulaşıldığı için doğal bir konumda. Dilerseniz Çobankaya Kamp Alanı’nın yakınlarından dereye inip, şelaleye yürüyerek gidebilir ya da Bakacak Tepesi’nin yamacından direkt yanına inebilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi’ne Giderken Ne Alınır?

Uludağ Kayak Merkezi’ne gidilirken yanınıza almanız gereken bazı temel eşyalar bulunuyor. İşte o listeye bir göz atalım:

  • Kayak Kıyafetleri: Kayak pantolonu ve ceketi gibi özel kıyafetler, soğuğa ve kara dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu tür bir kıyafeti yanınıza almayı unutmayın.
  • Katmanlı Giysiler: Soğuk hava koşullarında sıcak kalmak için iç giysiler, polar veya yün kazak, termal içlik gibi katmanlı giysiler önemlidir.
  • Aksesuarlar: Bere, atkı, eldiven, kalın çoraplar ve güneş gözlüğü gibi aksesuarları yanınıza alın. Güneş gözlüğü, karın yansıttığı güneş ışınlarına karşı gözlerinizi korumak için özellikle önemlidir.
  • Kayak Ekipmanları: Eğer kendi kayak ekipmanınız varsa (kayaklar, snowboard, kayak botları, kask vb.), bunları da yanınıza alın. Ancak, ekipmanınız yoksa veya taşımak istemiyorsanız, Uludağ’daki kayak mağazalarında veya otellerde ekipman kiralayabilirsiniz.
  • Güneş Kremi: Kar, güneş ışınlarını yansıtabilir ve bu da beklenmedik bir şekilde cildinizin yanmasına neden olabilir. Bu nedenle, yüksek faktörlü bir güneş kremi getirmek önemlidir.
  • Su ve Atıştırmalıklar: Kayak oldukça enerji harcar, bu yüzden su ve enerji barları gibi atıştırmalıklar getirmekte fayda var.
  • İlk Yardım Çantası: Küçük yaralanmalar için band-aid, antiseptik kremler ve ağrı kesiciler içeren bir ilk yardım çantası almak iyi bir fikirdir.
  • Göğüs Koruyucusu ve Dizlikler: Kayak ve snowboard yaparken düşmeler sırasında koruma sağlarlar.
  • Kamera veya Akıllı Telefon: Uludağ’ın muhteşem manzaralarını yakalamak için bir kamera veya akıllı telefon getirin. Ancak, onları korumak için su geçirmez bir kılıf da getirmeyi unutmayın.

Uludağ Milli Parkı Nerede?

Uludağ, Bursa’nın en yüksek dağı. Yıldırım ilçesinin güneyinde olan ve bir kısmı Osmangazi ilçesine giren Uludağ Milli Parkı, ulaşım için farklı seçeneklere sahip.

Uludag Milli Parki Giris Kapisi
Milli park giriş kapısı

Uludağ’a İstanbul’dan gelmek için önce feribot veya deniz otobüsü ile Bursa’ya ulaşmanız gerekiyor. Sonrasında her yerde Uludağ tabelaları görünüyor zaten. Milli parkın içindeki asfalt yollarla her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Uludag Milli Parki Asfalt Yol Ulasimi
Milli park içerisindeki birçok yer asfalt yoldan ulaşılabiliyor
Uludag Sarialan Teleferik Istasyonu
Uludağ'daki teleferik istasyonlarından biri Sarıalan

Uludağ Milli Parkı’nın kapılarına vardığınızda, giriş için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer HGS sistemiyle kayıtlı bir araç kullanıyorsanız, bu ücret otomatik olarak HGS hesabınızdan düşülüyor. Eğer yolculuğunuza teleferikle devam etmek isterseniz, Teferrüç Merkez İstasyonu’ndaki geniş otopark alanında aracınızı güvenle park edebilirsiniz.

Uludağ Mili Parkı’na toplu taşıma ile ulaşım: Teferrüç teleferik istasyonuna toplu taşıma ile ulaşmak için Bursa Otobüs Terminali’nden 94 numaralı otobüs hattını, Güzelyalı BUDO’dan F1 halk otobüsü ile Heykel’e gelip dolmuşa aktararak veya Mudanya’dan F3 hattı ile direkt olarak teleferik istasyonuna varabilirsiniz. Ayrıca, S1, S2, 4B, 15A, 15B, E12, E13 ve G3 otobüs hatları da teleferik istasyonuna ulaşmak için kullanılıyor.

Uludağ Milli Parkı’na toplu taşıma ile gitmek isteyenler için Tophane’deki dolmuşları ya da terminalde bulunan Uludağ Oteller Bölgesi otobüslerini tercih edebilirsiniz.

Sonuç

Sonuç olarak, Uludağ Kayak Merkezi, kayak ve diğer kış sporlarıyla ilgilenen herkes için eşsiz bir deneyim sunar. Özellikle hazırlanmış pistleri, konaklama olanakları ve birçok eğlence seçeneğiyle bu merkez, kış aylarında keyifli bir tatil yapmayı planlayanlar için ideal bir yerdir.