rotasenin.com

De Wallen Amsterdam

admin
|

Misschien wel een van de populairste toeristische plekken in Amsterdam is de Wallen met zijn prachtige grachten. Het zijn echter niet de grachten die deze plek beroemd maken, maar de rode lichtjes die het plein ‘s nachts bedekken, en in elk van deze rode lichtjes wachten prostituees op bezoekers.

Wat is de Wallen?

Op de Wallen verschijnen overdag en vaak ook ‘s nachts vrouwen die zich halfnaakt vertonen in grote, roodverlichte glazen kamers van 2 vierkante meter op de onderste verdiepingen van gebouwen.

Hoewel het gebied met ongeveer 300 winkels een centrum van prostitutie is, is het ook een populaire toeristische attractie en vrij veilig.

Het is een andere cultuur, dus mensen zijn nieuwsgierig en proberen uit te vinden wat wat is. Vrouwen die aan een drankje nippen en hun nagels vijlen kunnen op de ramen tikken om mensen binnen te roepen als ze alleen reizen, maar ze zijn niet geïnteresseerd in stelletjes. Het gebied zit ook vol met seksshops en veel bedrijven die te maken hebben met de seksindustrie.

Wat zijn de prijzen op de Wallen?

De sekswerkers hier zijn hun eigen baas. Ze betalen een uur- of maandbedrag om hier te zijn en kunnen 50€ krijgen voor 15 tot 20 minuten samen. Dit kan echter variëren van persoon tot persoon, dienst, vrouw, uiterlijk en vraag.

Als je bijvoorbeeld het vastgestelde aantal minuten overschrijdt, kan het zijn dat je extra moet betalen. Omdat ze niet gebonden zijn aan een bepaalde plaats, kunnen ze ook weigeren seks te hebben met iemand die ze niet willen, of zelfs iemand die ze binnenlaten de kamer uit gooien.

Is de Wallen veilig?

Stel je geen slechte plek voor. Stel je een populaire en levendige buurt in Europa voor waar alles mag.

Stel je voor dat prostituees legaal de gebouwen van deze buurt binnenkomen en hun kamers met rode lampjes omwikkelen. Een plek waar wiet en sekswerk en prostitutie vrij zijn, maar waar niemand zich met iemand bemoeit.

In de buurt zijn ook veel seksshops te vinden. Niettemin maken de cafés, bars en restaurants op straat het, vooral ‘s nachts, gemakkelijk om een wandelingetje te maken of een maaltijd te nuttigen.

U kunt sommige glazen kamers tegenkomen die blauw oplichten. Weet dat de blauwe neonlichten in het gebied genaamd Blue Light Special toebehoren aan transseksuelen.

Verhaal van de Wallen

De oorspronkelijke naam van de buurt waar de Wallen zich bevinden is De Wallen. Het ontstaan van deze wijk gaat eeuwen terug.

Het ontstond toen zeelieden en kooplieden die naar Nederland kwamen, een favoriete havenstad, zich in één gebied verzamelden om in hun behoeften te voorzien en de criminaliteit te verminderen. De staat legaliseerde de prostitutie in 1810 en de bordelen in 2000 om de slechte incidenten tot een minimum te beperken en controle uit te oefenen.

Met het project 1012, gebaseerd op de postcode van de rosse buurt, werden modewinkels, kunstgalerijen en cafés in het gebied gevestigd, werd de minimumleeftijd voor vrouwelijke werknemers in 2013 verlaagd tot 21 jaar en werden de rode lichten elke ochtend tussen 06:00 en 08:00 uur gesloten.

U kunt op elk moment van de dag gaan om de grachten, huizen en bruggen te bekijken, maar als u het nachtleven wilt verkennen, kunt u het beste na 23:00 uur gaan.

Amsterdam Red Light District Gezi Notlari
Amsterdam Red Light District Gezi Yazisi

Waar moet je voor oppassen op de Wallen?

Hoewel het veilig is, zijn er natuurlijk dingen waar je als toerist op moet letten.

  • Wees je bewust van je omgeving en met wie je praat. Er kunnen veel oplichters en zakkenrollers in het gebied zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.
  • De Wallen staan bekend om hun prostituees en seksshows, maar er is ook veel drugsgebruik en andere illegale activiteiten. Als u zich hier niet prettig bij voelt, kunt u het gebied beter helemaal vermijden.
  • Heb respect voor vrouwen die in etalages werken. Zij zijn er om de kost te verdienen en verdienen het om met respect behandeld te worden. Als u vragen of zorgen heeft, aarzel dan niet om het te vragen aan een van de vele medewerkers of beveiligers in het gebied, zij zijn er om iedereen veilig te houden!
  • Fotograferen is ten strengste verboden in de Wallen. Vooral ‘s avonds, als u foto’s wilt maken van vrouwen, kunt u zich niet voorstellen wat u kunt tegenkomen. Zodra je wordt opgemerkt, kunnen ze op de ramen gaan bonzen of je zelfs achtervolgen. Laat staan dat u een politieagent kunt tegenkomen zodra u een foto maakt in deze speciaal bewaakte buurt.

Wietgebruik in Amsterdam & Bulldog

Wietgebruik in Amsterdam wordt gedoogd door de Nederlandse wet, en er zijn veel “coffeeshops” door de hele stad waar u marihuana kunt kopen en consumeren.

Wie eenmaal gebruikt, herkent onmiddellijk de geur van wiet in de omgeving. In Amsterdam, de stad van de vrijheid, is het gebruik van recreatieve middelen en het roken van wiet een activiteit die veel toeristen proberen.

Coffeeshops zijn plaatsen waar de verkoop van softdrugs is toegestaan. Het is verboden om in deze shops sigaretten te roken of alcohol te drinken omdat de interactie negatieve gevolgen heeft, je mag binnen alleen wiet gebruiken.

Bij het betreden van de coffeeshops moet je door een identiteitscontrole, je kunt je paspoort laten zien als je naar binnen wilt. Je moet ouder zijn dan 18 jaar. Ook je tassen worden doorzocht. Zodra je binnenkomt word je blootgesteld aan rook, maar het is geen sigarettenrook, het is de rook van het gebruikte recreatieve product.

Naast cannabis kun je er ook spacecake vinden, ook bekend als cannabiskoekjes, en paddo’s, die hallucinaties kunnen veroorzaken.

In de winkels zie je meestal een soort die leuk, opbeurend en lachwekkend is, en een andere soort die meer deprimerend is. Afhankelijk van de soort kunnen de zwaardere soorten hallucinaties veroorzaken.

Je kunt het personeel gemakkelijk vragen welke soort je wilt en zij zullen je in detail helpen. Alles wat u legaal in een coffeeshop kunt kopen, kunt u in de straten van het Vondelpark, het Rembrandtplein of de Wallen nuttigen, en chocolade en suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen helpen om de effecten te verminderen als ze te sterk zijn.

Drugs zijn ook legaal in Amsterdam en een van de plaatsen die dit soort wiet verkoopt is Bulldog. De Bulldog Coffeeshop is de meest populaire en originele shop in Amsterdam.

Oorspronkelijk gebruikt als sekstheater en seksshop, werd het een kleine coffeeshop toen de oprichter Henk en zijn vrienden hier regelmatig wiet begonnen te roken en te kopen. Later werd het een grote shop die het middelpunt van de belangstelling van de wereld en de toeristen werd.

Het is open van 08:00 ‘s ochtends tot 01:00 ‘s nachts. Het adres is Oudezijds Voorburgwal 90.

Alternatieven voor de Wallen

Als je niet geïnteresseerd bent in een bezoek aan de Wallen, zijn er genoeg andere dingen te doen in Amsterdam. De stad heeft veel musea, parken en historische bezienswaardigheden. U kunt ook een rondvaart door de grachten maken, een fietstocht maken of gewoon door de straten dwalen en genieten van de architectuur en de sfeer. Er zijn ook tal van bars en clubs om u de hele nacht te vermaken.

Beste bezienswaardigheden in de rosse buurt

Oude Kerk

Deze kerk ligt midden op de Wallen en is gebouwd rond 1250. Het is het oudste gebouw van Amsterdam. Een deel van de vloer van de kerk wordt gebruikt als graftombe. Bovendien bevindt zich hier het graf van Rembrandts vrouw.

Het is dagelijks tussen 10:00 – 18:00 uur gratis te bezoeken met de Amsterdam City Card. Het is ook mogelijk om de toren te beklimmen, deze is 67 meter hoog en er is geen lift, je moet de trap op. Deze toren is een van de 3 torens in Amsterdam, de andere zijn de Westerkerk en de Zuiderkerk.

Amsterdam Qude Kerk Gezi
Amsterdam Qude Kerk Gezilecek Yerler

Prostitutiemuseum

Als je door de Wallen loopt, heb je je dan ooit afgevraagd wat de mensen die tussen de rode neonlichten op klanten wachten, die zichzelf op de markt brengen om geld te verdienen, meemaken, wat ze voelen? In het hart van de wijk De Wallen staat een museum dat hieraan is gewijd.

Het belangrijkste doel van het Sex Workers Museum is het begrijpen van het leven van prostituees in Amsterdam. Van de bezoekers van het museum wordt verwacht dat ze zien onder welke omstandigheden de werkers werken om zo meer respect voor hen te krijgen.

Amsterdam Seks Iscileri Muzesi Odasi
Red Light Secrets
Amsterdam Seks Iscileri Muzesi Cinema
Red Light Secrets
.

De oprichtster van dit museum is Ilona Stakelborough, die zelf jarenlang sekswerker is geweest. Het museum toont een symbolische kamer van een werkster, documentaire-achtige video shows en materialen gebruikt door de werksters.

Je kunt ook een beetje ervaren wat sekswerkers meemaken vanuit het raam met uitzicht op de straat. Het zal ongemakkelijk zijn als mensen met een ander doel naar je kijken. Je kunt het museum elke dag bezoeken tussen 11:00 – 00:00 uur. Het is te bezoeken aan de Oudezijds Achterburgwal 60 bij de oude kerk.

Amsterdam Seks Iscileri Muzesi Gezilecek Yerler
Red Light Secrets
Amsterdam Seks Iscileri Muzesi Red Light Secrets
Red Light Secrets

Casa Rosso Theater

Casa Rosso, wat rood huis betekent in het Italiaans, is een zaal waar je live seksshows kunt bekijken op de Wallen in Amsterdam.

Het is een zaal met 200 zitplaatsen waar je twee mensen live seks kunt zien hebben. Hoewel bezoekers geen tijd hebben om binnen te blijven, rouleren de shows en worden ze elk uur herhaald.

De shows zijn open van 19:00 tot 02:00 uur (tot 03:00 uur op zaterdag). Bij een andere show genaamd The Sex Palace Peep Show kon je vroeger tegen een kleine vergoeding twee minuten naar de performers in het andere hokje kijken, maar ik denk dat het Sex Palace waar deze show werd opgevoerd gesloten is.