Didim’in En İyi Plajları ve Koyları: Denize Girilecek Yerler

admin
|

Didim, Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden biri olarak, ziyaretçilerine eşsiz plajları ve koylarıyla unutulmaz anlar vaat ediyor. Didim plajları ve koyları, herkesin hayallerini süsleyen, berrak suları ve altın sarısı kumlarıyla ünlü.

Bu büyüleyici destinasyon, Akbük Plajı’ndan Altınkum’a, Manastır Koyu’ndan Akvaryum Koyu’na kadar çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle sizleri bekliyor. Didim’in plajları ve koyları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin ve bu eşsiz yerlerin sırlarını keşfedin!

Didim Plajları Nasıl?

Didim’in genel olarak çok güzel ve kumlu plajları var. Ancak kalabalık plajların çabuk kirlendiği farkedilebiliyor. Didim plajları fiyatları genel olarak ücretsiz.

Ancak fiyatlar daha çok şezlong ve şemsiyeler için. Eğer havlunuzu alıp yere otururum derseniz herhangi bir ücret ödemek durumunda kalmazsınız.

Didim Plajları ve Koyları

Altınkum Plajı

Didim ve çevresindeki plajlar arasında Altınkum Plajı, Didim’de akla gelen en popüler plaj. Otellerin yoğun olduğu bir bölgede yer aldığından diğer koy ve plajlara nazaran daha kalabalık. Denizi ise sığ ve berrak.

Altınkum Plajı ismini parlayan sarı renkli kumundan alıyor. Plaj boyunca yürüyüş yolu ve arkasında ağırlıklı olarak balık ürünlerinin bulunduğu ancak her damak zevkine hitap eden restoranlar bulunuyor.

Yoğun olduğundan erken saatlerde gelmenizde fayda var. Şezlong ve şemsiye isterseniz ücretli olduğunu da hatırlatalım.

Didim Altinkum Plaji Deniz Kenari
Didim Altinkum Plaji Guneslenme

Denizinde yüzmek keyifli, çıkışta duş alanları yok ama plaj kumlu olduğu için ıslak ayaklar kum oluyor. Bunun için plajın, yürüyüş yoluna çıkan merdivenlere ayaklar için çeşmeler yapılmış. Yöre halkı yanlarında getirdiği su şişelerini bu çeşmelerde doldurup, kafasından aşağı dökerek kendi duşunu yaratıyor. Gitmeden bilginiz olsun.

Didim Plajlari Altinkum Denize Girilecek Yerler

Altınkum Plajı’nın devamında yer alan birkaç küçük koy daha bulunuyor. Bunlar da Didim plajları arasında tercih edilen plajlardan. Sırasıyla Didim 1. Koy Plajı, 2. Plaj ve D-Marin Didim Yacht Club’ın yer aldığı 3. Plaj. Altınkum Plajı kalabalık gelirse bu koyları da tercih edebilirsiniz.

Akbük Plajı

Altınkum ile birlikte en popüler plaj Didim merkeze 20km mesafedeki Akbük Plajı. Didim merkeze uzak, ancak burayı tercih edenlerin sayısı da az değil. Denizi temiz ve sakin.

Manastır Koyu ve Plajı

Yunanistan adaları manzaralı Manastır Koyu ve Plajı’na giden yol kötü olsa da denizi memnun edici seviyede. Üstelik ulaşımı kolay olmadığı için Altınkum Plajı kadar kalabalık söz konusu değil.

Didim Plajlari Altinkum Dilek

Didim Marina’ya doğru giderken sağda kalan yoldan devam etmeniz gerekiyor buraya ulaşmak için. Yine Didim Marina’ya doğru giderken karşılaştığınız Didim 3. koy’dan yaklaşık 2.3km daha ileride kalıyor.

Dalyanaki Koyu ve Plajı

Doğal liman görevi gören Dalyanaki, dışarıda dalga olsa bile kendisini hissettirmeyecek derecede kapalı bir koydur. Fevzipaşa Mevkii’nde yer alan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Sosyal Tesisleri’nin yanında bulunan köye Aydın Didim Yolu üzerinden ulaşılıyor..

Akkum Sağtur Plajı

Aracı olanların daha rahat gidebilecekleri Akkum Sağtur Plajı, aynı zamanda Didim’de çadır kurabileceğiniz kamp alanlarından biri. İnsanlar burada çadırlarını kurup konaklıyor. Büyük Anadolu Hotel’in yanıbaşındaki Sağtur Plajı, Altınkum Plajı kadar kalabalık olmayan başka bir plaj.

Akbük Didim Saplı Ada

Karşısında ise bir ada bulunuyor ve işin güzel tarafı bu adacığa ayak bileklerine gelen su üzerinde yürüyerek gidilebiliyor. Türkiye’de bu şekilde adalara denizden yürüyerek ulaşmabileceğimiz yer çok az.

Didim Plajlari Sapli Ada Deniz Yerleri
Didim Plajlari Sapli Ada Denize Girilecek Yerler

Adanın saplı ismini alması da denizde üzerinde yürünebilecek taş ve kayalara dayanıyor. Tabii adada kaydadeğer bir şey yok, güzelliği adaya yürümekte.

Sırtınızı adaya verip sol tarafa doğru ilerlediğinizde, ileride solda bir iskele görürsünüz. Buradan denize girip yüzme keyfi de yapılabilirsiniz. Deniz burada ağırlıklı olarak kum. Ama olsun, üzerinizdeki kumları temizlemek için çıkışta duş alabileceğiniz alanlar bulunuyor.

Akvaryum Koyu ve Plajı

Didim Polis Moral Kamp Alanı yakınında yer alan Akvaryum Koyu ise tekne turlarının uğradığı koylardan biri. Didim’in en temiz koylarından birine sahip. Aslında Didim Polis Moral Eğitim Merkezi’nde birbirinden güzel 7 farklı koy var. Bu koylar Akademi Koy olarak da adlandırılıyor.

Martı Koyu Cennet Plajı

Martı Sitesi’nin yanı başında yer alan Cennet Koy Plajı, bölgedeki temiz olan koylardan başka bir tanesi. Merkeze yakın ve ulaşım kolay olduğundan kalabalık olabiliyor, ancak çok da çekilmez değil. Tekne turlarının uğradıkları koylardan biri.

Sonuç

Didim’de en çok bilinen koylar bunlar, fakat onlarca koyun arasında keşfedilmemiş koyları bile bulmak mümkün. Didim seyahatinizi bisikletle yapıyorsanız bu koyları bisikletle de keşfedebilir, trekking yapmayı seviyorsanız yine yürüyüş yaparak Didim’in güzelliklerini keşfedebilirsiniz.