Fenerbahçe Parkı: İstanbul’un Nefes Aldıran Köşesi

admin
|

Kadıköy’ün kalbinde, Fenerbahçe Burnu’nda konumlanan Fenerbahçe Parkı, çarpıcı güzelliği ile İstanbul’un en eşsiz parklarından biri. Şimdiki komşuları Fenerbahçe Spor Kulübü Rıfat Ilgaz Tesisleri ve Kalamış Marina. 1562 yılında bu bölgede bir fenerin yerleştirilmesiyle adını alan park, her adımınızda size tarihi hatırlatıyor.

Parkın Tarihçesi

Fenerbahçe Parkı’nda bulunan kalıntılar, parkın ne kadar eski olduğunun kanıtı. Doğu Roma İmparatoru Iustiniaus’un eşi Theodora’ya ait kalıntıları keşfedebilirsiniz. Park, geçmiş zamanlarda, bir sarayın bahçesi olarak da kullanılıyordu.

Osmanlı döneminde, parkın konumlandığı bölgeye bir fener inşa edilerek, burası Bahçe-i Fener olarak anılmaya başlandı. Hatta Kanuni Sultan Süleyman’ın bu parkı çok sevdiği ve sıklıkla ziyaret ettiği bilinir. İlerleyen zamanlarda, 1837 yılında, II. Mahmut döneminde parktaki fener yenilendi.

Fenerbahce Parki Nerede Nasil Gidilir
Ekin Yalgin

Parkın Sunduğu İmkanlar ve Ortamı

Fenerbahçe Parkı’na gelen her ziyaretçi, parkın büyüleyici güzelliği ve huzurlu atmosferi tarafından karşılanır. Parkta yer alan kafeler, birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor. Parkın dekorasyonu da ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor.

Hafta sonları, özellikle büyük kalabalıkların toplandığı park, şehir hayatının gürültü ve karmaşasından biraz olsun uzaklaşıp, kendinizi doğanın kucağına atabileceğiniz eşsiz bir yer.

150 yaşındaki Sakız Ağaçları’nın arasında, hem şehrin içinde olduğunuzu hisseder, hem de şehir hayatından uzaklaştığınızı deneyimlersiniz. Parkın girişinde, Belgin Doruk, Ayhan Işık ve Sadri Alışık’ın heykellerini görürsünüz. Bu heykeller, “Küçük Hanımefendi” filminden bir sahneyi canlandırıyor.

Fenerbahçe Parkı’nda Ne Yapılır?

Fenerbahçe Parkı’na geldiğinizde, keyifli bir yürüyüş yapabilir, çevreyi keşfedebilirsiniz. Parkta bulunan kafe ve restoranlarda bir mola verip, lezzetli seçenekleri deneyebilirsiniz.

Istanbul Fenerbahce Parki
Ekin Yalgin
Fenerbahce Parki Giris Ucreti
Ekin Yalgin

Paten kayma ve fotoğraf çekme gibi aktiviteler de parkın vazgeçilmezlerinden. Fenerbahçe Parkı’nı ziyaret etmek, İstanbul’un bu eşsiz köşesini deneyimlemek kesinlikle tavsiye edilir.

Fenerbahçe Parkı Giriş Ücreti

Fenerbahçe Parkı, ziyaretçilerine ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bu da demektir ki, parka giriş yapabilmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak, parktaki kafe ve restoranlarda hizmet alırken tabii ki bu hizmetler karşılığında ücret ödemeniz gerekecektir.

Fenerbahçe Parkı Ziyaret Saatleri

Fenerbahçe Parkı’na istediğiniz saatte giriş yapabilirsiniz. Çünkü parkın girişi ve çıkışı için belirlenmiş bir saat aralığı bulunmamaktadır.

Fenerbahçe Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma ile Fenerbahçe Parkı’na gitmek isterseniz, FB1 ve FB2 otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Eğer özel bir araçla gelmeyi tercih ederseniz, Fenerbahçe Stadyumu’nun yanından devam ederek Fener Kalamış caddesinden kolaylıkla parka ulaşabilirsiniz. Aracınızı park etmek için ise parkın yakınında bulunan ücretli otoparkı kullanabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Fenerbahçe Parkı’nda Mangal Yapılır Mı?

Fenerbahçe Parkı’nda mangal yapmak mümkün değildir. Parkın temizliği ve doğal güzelliklerinin korunması adına, mangal yapmak veya benzeri aktiviteler yasaktır.

Fenerbahçe Parkı Hangi Belediyeye Bağlı?

Fenerbahçe Parkı, İstanbul iline bağlı Kadıköy Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Bu durum, parkın bakımı, düzenlemesi ve yönetiminin Kadıköy Belediyesi tarafından yürütüldüğü anlamına gelir.

Sonuç

Fenerbahçe Parkı, İstanbul’un Kadıköy ilçesinin huzurlu ve doğa dolu bir köşesi, bu şehirdeki hızlı yaşamın stresinden kaçmak ve biraz soluklanmak için mükemmel bir yer.Fenerbahçe Parkı, İstanbul’un kalbinde, şehrin gürültüsünden uzakta, huzurlu bir mola vermeyi arzulayan herkesi bekliyor.