Giethoorn Bootverhuur: Veel Plezier op de Grachten

admin
|

Giethoorn ligt in de provincie Overijssel en staat bekend om zijn prachtige kanalenstelsel. Giethoorn is een klein en lieflijk dorp in Nederland dat vaak wordt aangeduid als het Venetië van het Noorden of Venetië van Nederland en eilandjes, grachten en houten bruggen die de eilanden verbinden. Het dorp is gebouwd op kanalen en heeft geen wegen, alleen bruggen en wandelpaden.

Giethoorn Tekne Kiralama Gol Gezisi
Giethoorn Kanal Turu Aktivite Etkinlik

Hoe kan ik een boot huren in Giethoorn?

Het dorp is vooral bekend om zijn grachten, die perfect zijn voor een ontspannen elektrisch boottochtje. De beste manier om Giethoorn te verkennen is per boot.

Er zijn talrijke bootverhuurbedrijven in het dorp die u een boot en een kaart van het gebied kunnen bezorgen. U kunt kiezen uit een kleine boot of een grote boot, en er zijn ook boten beschikbaar met of zonder motor.

De beste route is de vaarroute die om het hele dorp heen gaat. Deze route duurt ongeveer een half uur, maar als u de omliggende gebieden wilt verkennen, kunt u uw tocht verlengen. U kunt in uw eigen tempo verkennen en onderweg stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht.

U kunt een boot huren bij een van de vele bootverhuurbedrijven in Giethoorn, of uw eigen boot meenemen. Er zijn ook een aantal touroperators die dagelijks rondvaarten aanbieden.

Giethoorn Boat Rental Cost
Huur een boot in Giethoorn dorp goedkoopBrigitte

Als u een boot wilt huren in het centrum van Giethoorn, vraag dan goed rond voor de beste deal. Sommige bedrijven bieden kortingen voor online boekingen, dus het is de moeite waard om hun websites te bekijken voordat u een beslissing neemt.

Het belangrijkste is dat u een bedrijf kiest dat betrouwbare huurboten en een goede klantenservice biedt. U kunt beslissen door Zwaantje (nederlandstalige website) en Giethoorn Village (engelstalige website) bedrijven te onderzoeken.

Waar kan ik een boot huren in Giethoorn?

Als u een boot wilt huren in Giethoorn, zijn er een paar verschillende en beste opties voor u beschikbaar. Verschillende boten zijn te huur bij verschillende bedrijven die in de omgeving van het dorp gevestigd zijn.

U kunt boten in rijen naast het centrum van Giethoorn grachten zien liggen. Deze boten liggen te wachten op bezoekers. U kiest een van deze boten, praat met de eigenaar en als u het eens bent over de prijs, huurt u de boot.

Giethoorn Kanal Turu Tekne Gezisi
Giethoorn Kanal Turu Tekne Misafiri

Wat voor soort boten zijn er te huur?

Er zijn veel verschillende soorten boten te huur in Giethoorn, Nederland. U kunt kiezen uit kleine boten voor maximaal vier personen, tot grote boten voor maximaal twaalf personen. Er zijn ook elektrische boten en waterfietsen te huur. De prijzen variëren afhankelijk van het type boot dat u wilt huren en de duur van de huurperiode.

Hoeveel kost het om een fluisterboot te huren?

In het Overijsselse Giethoorn gaat het meeste vervoer per boot. Vervoer per boot is daarom ook de meest populaire activiteit.

Zorg ervoor dat u uw ID of paspoort heeft om een boot te huren en een creditcard en wat contant geld voor de betaling. Sommige bedrijven vragen een borgsom.

Giethoorn Tekne Turu Gezisi
Giethoorn Tekne Gezi Yazisi

De kosten voor het huren van een boot variëren afhankelijk van het type boot en de duur van de huur. Een stille elektrische motor kost bijvoorbeeld meestal tussen €25 en €35 per uur, terwijl waterfietsen €15 per uur kosten. Kano’s kunnen worden gehuurd voor €10 per uur.

Wat is een fluisterboot?

Een fluisterboot is een kleine, elektrisch aangedreven boot die stil is en geen uitstoot produceert. Je vindt ze in verschillende kleuren, maar ze zijn allemaal erg strak en stijlvol. Ze zijn perfect voor het verkennen van de grachten van Giethoorn omdat ze de rust van dit charmante dorp niet verstoren.

Hoe lang duurt een boottocht door Giethoorn?

De boottochten hebben een paar verschillende routes, korte en langere. De kortere route duurt 1 uur, de langere 2 uur. Ze geven u een kaart, ze vertellen u waar u heen moet en waar u terug moet.

Dingen die u moet weten voordat u aan de Giethoorn tour begint

Voor iemand die voor de eerste keer gaat, beseffen ze niet wat waar is, het kan een tijdje duren om te assimileren, omdat alles hetzelfde is. Denken dat je voorbij het punt bent waar je moet afslaan terwijl dat niet zo is, de boot naar rechts trekken en proberen de kaart en de richting die je gaat te begrijpen behoren tot de situaties die je tegenkomt.

Giethoorn Tekne Turu Kisa Rota
Giethoorn Boottocht Kaart en Routes

Door de kaart te volgen probeert u op koers te blijven. Zo meteen leg ik uit wat u nodig heeft om het juiste pad te vinden. Als u een internetverbinding heeft kunt u deze route ook op Google Maps volgen.

  • Een boot besturen is vrij eenvoudig, natuurlijk zul je af en toe naar links en rechts botsen, maar dat is het wel zo’n beetje. Je beweegt de boot door de hendel die de motor vasthoudt naar rechts of links te draaien. Vanuit het midden beweegt de ene kant de boot vooruit, terwijl de andere kant de boot achteruit beweegt.
  • De snelheid van de boot wordt bepaald door de draaisnelheid. Je voegt daar nog bochten naar rechts en naar links aan toe. Het heeft minder parameters dan autorijden. Er is geen risico van omslaan, het is comfortabel in gebruik.
  • Tijdens de 1 uur durende tocht zijn er een paar dingen waar je op moet letten om de weg niet te verliezen. De wegen op de kanalen zijn eenrichtingsverkeer en elk kanaal is genummerd met een nummersysteem. Na het huren van de boot gaat u linksaf en rijdt u een tijdje door.

Giethoorn Tekne Gezisi Yel Degirmeni
Giethoorn Tekne Gezisi Numara Tabelalari

  • Totdat je een windmolen ziet zonder wieken erop. Als je dit bouwwerk ziet, ben je al in een breed kanaal. Je moet niet rechtdoor maar 90 graden naar rechts.
  • Aan het eind van de weg kom je bij een groot meer dat Bovenwijde heet. Ook hier draai je 90 graden en neem je een lange weg tot je bord nummer 5 ziet. Neem bord nummer 5, ga aan het eind van de weg rechtsaf en sla bij bord nummer 3 linksaf om terug te gaan zoals u gekomen bent en de boot terug te brengen naar de eigenaar.

Veelvuldig Gestelde Vragen

Hoe vermijd ik de drukte?

Als u de drukte wilt vermijden, zijn er een paar dingen die u kunt doen.

  • Probeer Giethoorn te bezoeken tijdens het laagseizoen, in plaats van het hoogseizoen. De maanden september en oktober zijn doorgaans de beste tijd voor een bezoek, omdat het weer dan nog aangenaam is en de drukte na de zomermaanden is afgenomen.
  • Probeer indien mogelijk doordeweeks te gaan. Weekends zijn vaak de drukste tijden in Giethoorn, dus als u die vermijdt, blijft u uit de drukte.
  • De beste tijd om een boot te huren in Giethoorn is in de vroege ochtend. Buitenlandse toeristen beginnen rond 11.00 uur in Giethoorn aan te komen en dan huren de meeste toeristen een rondvaartboot. Huur uw boot vroeg om drukte te vermijden en een leukere tijd te hebben met minder boten.

Moet ik vaarervaring hebben om een boot te huren?

Nee, u hoeft geen eerdere vaarervaring te hebben om een van de rondvaartboten te huren. Alle boten zijn gemakkelijk te bedienen en ze zullen u alle nodige instructies geven voordat uw huurperiode begint.

Het hoofdkanaal is niet erg diep, als u bang bent voor water kunt u het verhuurbedrijf of de booteigenaar om een zwemvest vragen of u heeft er waarschijnlijk al een op uw boot.

Giethoorn Gezilecek Gorulecek Yerler
In de provincie Overijssel gebruikt de lokale bevolking boten als openbaar vervoer. Natuurlijk is het geweldig om over de houten brug te lopen in dit mooie dorp, maar een elektrische boot is de snelste en makkelijkste manier.

Dingen om te doen in Giethoorn

Een van de populairste dingen om te doen in Giethoorn is varen door de natuurgebieden. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt net ten noorden van het dorp en biedt geweldige mogelijkheden voor vogels kijken en natuurfotografie.

Een andere optie is Museum Giethoorn, dat een mooi terras heeft met uitzicht op de dorpsgracht waar u kunt ontspannen met een kopje koffie of thee.

U kunt ook een hele dag naar de Zaanse Schans gaan of andere verborgen juweeltjes in de omgeving bezoeken.

Giethoorn in de winter

Hoewel Giethoorn in elk jaargetijde heerlijk is om te bezoeken, is er iets extra speciaals aan deze idyllische plek in de winter.

Wanneer de grachten bevriezen, kunnen bezoekers erop schaatsen. Schaatsen is slechts een van de vele leuke feitjes die u in de winter in Giethoorn kunt beleven.

Giethoorn In Winter
Winter Giethoorn NederlandJan F

Als u een boottocht wilt maken, vooral in de winter, kunt u problemen hebben met het vinden van verhuurbedrijven. De bedrijven onderhouden de boten in de winter en moeten ze daarvoor uit het kanaal halen. Ook zijn ze geen voorstander van boottochten als het kanaal bevroren is.

Hoe komt u in Giethoorn?

Om Giethoorn te bereiken moet u eerst naar Amsterdam. Vanuit Amsterdam kunt u de trein of de bus nemen naar Steenwijk, de dichtstbijzijnde stad van Giethoorn. Eenmaal aangekomen in Steenwijk kunt u gemakkelijk met de bus naar Giethoorn.

Als u met de auto komt zijn er verschillende parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van het startpunt, zodat u gemakkelijk uw auto kunt achterlaten en op verkenning kunt gaan.

Conclusie

Of u nu door de grachten wilt varen, een rondvaart wilt maken of de omgeving wilt verkennen, Giethoorn is een geweldige plek om uw vakantie door te brengen. Er zijn veel huurhuizen en appartementen beschikbaar, evenals boten te huur.

Het beste aan Giethoorn is dat het zo vredig en rustig is, het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. En met mooi weer is het een geweldige plek om elk moment van het jaar te bezoeken.

Popüler