Amsterdams Seksmuseum: Leer over het Seksuele Verleden van de Mensheid

admin
|

Het Amsterdam Sex Museum is een must voor iedereen die de stad bezoekt. Het museum ligt op de Wallen en is een van de populairste toeristische attracties in Amsterdam.

Het Amsterdam Sex Museum zou het eerste sexmuseum ter wereld zijn en daarmee het oudste sexmuseum ter wereld. Zoals u kunt begrijpen, gaat het concept van het museum over seksobjecten.

We zien erotische objecten en foto’s, schilderijen en diverse historische verslagen over seks. De meeste artefacten die in het Amsterdam Sex Museum worden tentoongesteld, zijn geopend in 1985 en zijn verzameld met donaties.

Toen het museum ruimteproblemen kreeg door het te grote aantal artefacten, werd ook het gebouw aan de achterkant bij het museum betrokken.

Het museum heeft vele zalen en elk van de tentoonstellingszalen is vernoemd naar figuren van de erotiek in de geschiedenis. Bijvoorbeeld de Casanova Galerie.

Hoewel Casanova een schrijver was, reisde hij veel door Europa en had door zijn rokkenjacht tientallen vrouwen. Casanova, die een meester was in het veroveren van vrouwenharten, schreef in zijn autobiografie dat hij 122 vrouwen had.

Een andere galerij heet Valentino Gallery. Rudolph Valentino was geliefd bij vrouwen vanwege zijn romantische rollen in de filmindustrie en werd de meest populaire acteur in de Amerikaanse cinema.

Catherina Hall is een ander voorbeeld. Catharina II, die in het 18e eeuwse Rusland 34 jaar lang regeerde, was op veel mensen verliefd.

In elke periode van de geschiedenis zijn seksobjecten te vinden. Bijvoorbeeld een stenen beeld van een penis gemaakt in de Romeinse periode of een valse penis gebruikt in de jaren 1500, genaamd de Venusgordel.

Naast kunst is er een rijke en interessante collectie over seksualiteit in het Nederlands Seksmuseum. Tegelplaten, penisvormige wapens en nog veel meer.

In het museum is ook een podium te zien met beelden van Marilyn Monroe en de Belgische kunstenaar Rene de Broyer. Marilyn Monroe was een van de belangrijkste schoonheids- en seksiconen van de jaren vijftig. De scène toont de kunstenaar die Monroe fotografeert voor een Playboy magazine in 1955.

Amsterdam Seks Muzesi Marilyn Monroe Heykeli

Tijdens uw bezoek aan het museum kunt u verschillende verrassingen tegenkomen. Interactieve situaties, zoals een dikke en verwaarloosde vrouw die u probeert te pakken als u nadert, of het gegil van een vrouw van genot, of een man die van één kant iets in uw gezicht spuit, worden voorkomen. Wees niet bang, er zit glas tussen.

Het museum bevat ook voedsel met een seksthema, zoals peniskoeken en snoepjes. Miniatuur-seksobjecten, opwindbare actiespeeltjes, reliëfsculpturen, standbeelden met grote penissen en kleine speeltjes, zelfs de geslachtsgemeenschap van twee mannen met elkaar worden als kleine speeltjes tentoongesteld.

De voor- en nadelen van een bezoek aan het Amsterdams Seksmuseum

Aan de positieve kant biedt het Amsterdams Seksmuseum een fascinerend inzicht in de menselijke seksualiteit. Van oude erotische kunst tot hedendaagse pornografie, het museum heeft veel te bieden. Alleen al vanwege de historische waarde is het een bezoek waard.

Aan de andere kant zijn de visuele elementen, foto’s en objecten in het Seksmuseum Amsterdam misschien niet geschikt voor sommigen. Als je je ongemakkelijk voelt bij naaktheid of seksuele beelden, kun je deze plek beter niet bezoeken.

Wat zijn de toegangsprijzen en openingstijden van het Amsterdam Sex Museum?

Het is 350 meter van het station Amsterdam Centraal en 450 meter van de Dam. Het ligt aan de Damrakstraat, recht tegenover het waterbassin waar Amsterdamse rondvaarten worden georganiseerd.

Aangezien de bezoekuren tussen 09:30 – 23:30 zijn, is het een van de musea die je aan het einde van je Amsterdam trip kunt verlaten.