Anne Frank Huis Museum: Een plek om te Onthouden

admin
|

Anne Frank, een van de symbolen van het Anne Frank Huis en Museum en zelfs van Amsterdam, is een van de symbolen van de Holocaust in Duitsland. Haar onderduik voor Hitler ondanks haar jonge leeftijd en het dagboek dat zij in die tijd bijhield, is wereldwijd belangrijk en triest geworden.

Wie is Anne Frank?

Anne Frank is een jong meisje geboren in 1929. Haar geboorte viel samen met het begin van de Economische Werelddepressie van 1929, beter bekend als de Grote Depressie, die 10 jaar zou aanhouden.

Door de Grote Depressie, die verwoestende gevolgen had voor de geïndustrialiseerde landen, nam het aantal werklozen dramatisch toe en werd de uitwisseling van geld vervangen door ruilhandel.

In deze periode vond Otto Frank, de vader van Anne Frank en bankier, een manier om in 1933 naar Nederland te gaan, maar ook daar bleven de problemen bestaan.

In Nederland werden net als in Duitsland veel beperkingen aan joden opgelegd. In 1942 begonnen de Duitsers Joden op te pakken.

Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Maketi
Anne Frank huis waar Anne Frank ondergedoken zat

Is het Anne Frank Museum haar echte huis?

De familie van Anne Frank (Anne, haar vader Otto Frank, haar moeder Edith Frank, haar zus Margot Frank) heeft zich samen met de familie Van Pels (Hermann, Auguste, Peter van Pels en Fritz Pfeffer), met wie ze close waren, verstopt in een geheime ruimte aan de achterkant van het huis.

De schuilplaats is het geheime compartiment van een specerijenbedrijf van een goede vriend die, omdat hij joods is, geen eigen bedrijf kan beginnen.

Hoe lang was Anne Frank verborgen?

Miep Gies, die als secretaresse in het bedrijf van Annes vader werkte, wist ze 25 maanden te verbergen. In die tijd leefden zij een leven in volledige gevangenschap en kwamen zij niet naar buiten, maar dankzij Miep Gies konden zij in hun dagelijkse behoeften voorzien.

Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Gezisi
Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Gezilecek Tarihi Mekanlar
Amsterdam Anne Frank House
.

Anne Frank gebruikte een dagboek dat ze op haar 13e verjaardag van Miep Gies kreeg als dagboek en schreef 2 jaar lang dag voor dag haar belevenissen, hoop en angsten op in het dagboek van Anne Frank, een boek dat later wereldberoemd zou worden. Na 2 jaar werd hun schuilplaats overvallen door de politie. Deze inval markeerde het begin van Anne Franks laatste dagen.

Vandaag is er niets anders te melden dan verdriet en wanhoop. – Het dagboek van Anne Frank

Hoe is Anne Frank gestorven?

De 2 families werden door de politie opgepakt en naar Auschwitz Birkenau gebracht, het grootste concentratie-, dwangarbeid- en vernietigingskamp dat door nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht.

De familieleden verloren hun leven in verschillende kampen. Anne, die naar Bergen-Belsen werd gestuurd, haar 3 jaar oudere zus Margot en hun vader Otto Frank bleven in Auschwitz. Anne en Margot stierven in het kamp aan tyfus, veroorzaakt door een luizenplaag.

Otto Frank werd gered door de komst van het Rode Leger van de Sovjet-Unie. Na zijn bevrijding maakte hij van het dagboek van Anne Frank, dat hem door Miep, de Kitty van Anne Frank, was bezorgd, een boek en de uitgave genaamd Het dagboek van Anne Frank werd een bestseller in de wereld.

Ik durf niets meer te doen, omdat ik bang ben dat het verboden wordt. – Het dagboek van Anne Frank

Geschiedenis Anne Frank Huis en Museum

Zoals je ziet moet je bij een bezoek aan het Anne Frank Huis geen ingerichte plek verwachten zoals de huizen van Rembrandt of andere beroemdheden.

Anne Frank zocht hier haar toevlucht en bracht de laatste dagen van haar leven met angst door. Als je dit huis binnengaat, moet je je inleven in de gebeurtenissen binnen.

Daartoe werd het huis in 1957 aangekocht door de Anne Frank Stichting en omgevormd tot een museum en opengesteld voor bezoekers.

Het meubilair in het huis is vandaag de dag verdwenen, vervangen door schemerig licht, lege muren en gesloten ramen om de verbinding met buiten volledig af te sluiten… Om dit gedeelte te bereiken, moet je de geheime doorgang achter de boekenkast gebruiken.

Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Gizli Gecit
annefrank.org
Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Gezilecek Yerler
annefrank.org

Aan het begin van het museum staat een ingerichte maquette van het huis zoals het 70 jaar geleden was. Probeer de maquette te begrijpen voordat u het huis bezoekt, de plaatsen die u bezoekt zullen meer betekenis hebben als u informatie onthoudt zoals wie waar verbleef, op welke verdieping de geheime doorgangskamer met de boekenkast zich bevond.

Op de officiële website van het Anne Frank Huis kunt u het huis desgewenst in 3D bekijken. Helaas is fotograferen in het museum niet toegestaan.

Vanwege de beperktheid van de ruimtes en het grote aantal mensen moet een dergelijk verbod zijn ingesteld omdat fotograferen een probleem zou zijn.

Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Banyo
Anne Frank House Museum virtual tourannefrank.org
Amsterdam Anne Frank Evi Muzesi Odasi
annefrank.org

Als je naar het Anne Frank Museum gaat, staan er altijd lange rijen voor. Als we zeggen rij, bedoelen we niet een rij van 100 mensen, denk aan een straat vol mensen, daar staat een lange rij.

Er is slechts één voorwaarde voor het kopen van een online ticket, je moet tussen 09:00 – 15:30 binnenkomen. Tussen 15:30 – 21:30 kun je naar binnen met het kaartje dat je aan de poort koopt.

Als u bij de ingang een kaartje gaat kopen en u komt te laat bij het museum, dan krijgt u uw kaartje als u in de rij gaat staan. In sommige gevallen kunnen beveiligers naar achteren gaan en de rij sluiten. Als het je gelukt is om in de rij te komen, kun je gerust zijn.

Anne Frank Muzesi Sirasi

Waar is het Anne Frank Huis Museum en hoe kom je er?

Er rijden veel bussen en trams langs het Anne Frank Huis. U kunt trams 13, 14 en 17 of bussen 170, 172, 174, 272, 752, 754, 758, N70, N72, N74 en N79 nemen en uitstappen bij de halte Westermarkt.

Het Anne Frank Huis en Museum is een ontroerende ervaring die iedereen zou moeten hebben. Het is een krachtige herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog en het belang van tolerantie en begrip.

Het museum vertelt het verhaal van Anne Frank op een uitstekende manier en het laat een blijvende indruk achter op iedereen die het bezoekt.