Artis Dierentuin Amsterdam: Een Dag met de Dieren

admin
|

De oorspronkelijke naam van de Amsterdamse dierentuin is Nature Artis Magistra in het Latijn. De basis werd gelegd in 1838 door Gerardus Frederik Westerman. Vanaf 1920 is de voortdurende toename van de dierendiversiteit een van de belangrijkste fasen van het huidige succes van de dierentuin. De toegang is duur, maar het is nodig om tientallen dieren te voeden, bijvoorbeeld een olifant die 100 kilo voedsel per dag nodig heeft.

In Artis Zoo is een breed scala aan dieren te zien, van zeedieren tot insecteneters, van hertensoorten tot kamelen.

Er zijn ook grote dieren zoals giraffen en olifanten, die tot de essentie van een goede dierentuin behoren. Wie in de gelegenheid is om met zijn telelenzen te komen, kan zeer mooie opnamen maken. De dierentuin is ideaal voor dierenfotografie.

Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Zurafa
Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Filler

Er zijn ook dagelijkse activiteiten in Artis. Tijdens ons bezoek bijvoorbeeld, hoewel we niet konden verstaan wat ze zei, zei een verzorgster enkele minuten lang iets in het Nederlands en maakten twee olifanten in het olifantengedeelte synchrone bewegingen met elkaar.

We konden niet verstaan of het iets met de verzorger te maken had. Ze doen verschillende van dit soort presentaties, die volgens mij informatief zijn over dieren, en je kunt dit soort vertellingen zien in de gorilla’s en pinguïns sectie en een paar andere plaatsen.

Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Fok Baligi
Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Goril

Tegenwoordig herbergt de dierentuin honderden verschillende diersoorten, waaronder 200 verschillende soorten bomen.

Ze bouwden een nieuw jaguargebied in het midden van Artis, waar ook een botanisch park is voor botanische liefhebbers. Het aquariumgedeelte is ook zeer uitgebreid. Het heeft een breed en kleurrijk aanbod van vissen tot zeeplanten.

Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Renkli Deniz Bitkileri
Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Renkli Deniz Pamugu

Er is ook een parkgedeelte voor de kinderen, naast de activiteit om de dieren van dichtbij te bekijken. Het is een prachtig gebied met klimmen, glijden, balanceren, koorddansen, elke activiteit is met elkaar verbonden en eindigt met een glijbaan van een hoge glijbaan.

Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Cocuk Parki

De landscaping van de dierentuin is te mooi om te negeren. Het wordt ook gebruikt als ontspanningsruimte met trechtervormige bomen, beelden en waterfonteinen.

De waterarrangementen zijn zo mooi dat ze zelfs een gedeelte voor kleine chimpansees in het midden van het waterbad hebben gebouwd zonder glas of bescherming. Ik denk dat de chimpansees niet goed met water overweg kunnen en niet naar de andere kant kunnen.

Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Parki
Amsterdam Artis Hayvanat Bahcesi Sempazeler

Om dierentuin Artis makkelijker te kunnen bezoeken heb je een kaart nodig als leidraad, maar ze geven kaarten voor 2€ als je een kaartje koopt. Artis Zoo is gratis met Amsterdam Card.

Waar is dierentuin Artis en hoe kom ik er?

Het is gelegen aan de Plantage Kerklaan 38-40. U kunt uitstappen bij halte Artis met tram 9 vanaf Amsterdam Centraal en 14 vanaf de Dam. Stap niet uit bij de halte Amsterdam Plantage Lepellaan, u zult moeten lopen.

U kunt ook 10 minuten lopen naar metrohalte Waterloo. Als u uw bezoek aan de dierentuin in korte tijd moet inpassen, moet u snel zijn, want Artis is een grote plaats.