Madame Tussauds Amsterdam: De Ultieme Celebrity Experience

Madame Tussauds Amsterdam: De Ultieme Celebrity Experience

admin |

Een van de populairste musea in Amsterdam is het Madame Tussauds Museum. Het museum is gevestigd in een van de weinige gebouwen met uitzicht op de Dam, in het Peek & Cloppenburg gebouw aan de zuidkant van het plein.

Madame Tussauds Museum is een must-stop voor veel toeristen die Amsterdam bezoeken, omdat het een wereldberoemd museum is. Het is beroemd om zijn zeer realistische wassenbeelden van beroemde mensen.

Wie is Madame Tussauds?

Madame Tussaud (Marie Tussaud) was een dienstmeisje dat tussen 1761 en 1850 in Frankrijk leefde. Marie Tussaud leerde het maken van wassen beelden van haar oom in Parijs. Toen haar oom stierf, nam zij de twee wassenbeeldenmusea van haar oom over.

Na de Franse Revolutie kreeg Madame Tussaud de opdracht de maskers van onthoofden te verwijderen en verhuisde in 1802 met haar wassen beelden naar Engeland om een nieuw leven te beginnen.

Marie Tussaud reisde en verdiende geld met het tentoonstellen van haar werken. Nadat een scheepsreis naar Ierland om haar werken tentoon te stellen tot een ongeluk leidde en het schip zonk, moest Tussaud naar de kust zwemmen en verloor een deel van haar werken.

Hij keerde terug naar Londen en ging daar wonen. Madame Tussauds gebruikte bustes en schilderijen van mensen om haar wassen beelden te maken. Hij was een zeer succesvolle ondernemer en kunstenaar.

Madame Tussauds Museum in Londen, waar ook haar eigen werken te zien zijn, is het eerste museum van de kunstenares en in de jaren daarna is het een groot succes geworden door zich te verspreiden naar belangrijke toeristische steden als Hong Kong, Los Angeles, Shanghai, Berlijn.

Het Amsterdamse Madame Tussauds Museum toont wassen beelden van beroemde namen uit heden en verleden. De een nog indrukwekkender dan de ander.

Bovendien gelden er geen beperkingen voor de beelden. Je mag ze naar believen fotograferen, aanraken en onderzoeken. Wij waren zeer verrast door dit comfort.

Amsterdam Madame Tussauds Wassenbeelden

Er zijn veel categorieën in het museum waar wassen beelden worden tentoongesteld. De wassen beelden van Barack Obama, de eerste zwarte president in de geschiedenis van de VS, een van ‘s werelds grootste en meest indrukwekkende leiders, en Angela Merkel, de eerste vrouwelijke kanselier nadat Duitsland in 1871 een moderne staat werd, zijn enkele van de beelden in de categorie staatslieden.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Barack Obama
Amsterdam Madame Tussauds Museum
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Angela Merkel

Ook dj’s die in de bodem van Nederland zijn opgegroeid zijn hier te zien. Afrojack, die in 1987 werd geboren en snel debuteerde in de muziekgeschiedenis, Armin van Buuren, die op de 1e plaats staat in de Top 100 DJ’s lijst geselecteerd door het maandblad Dj Mag in het Verenigd Koninkrijk, en Dj Tiesto, die in 2013 op de 4e plaats stond in dezelfde lijst, behoren tot de DJ’s die op bezoekers wachten.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Gezilecek Yerler
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Gorulecek Yerler

Koningin Beatrix, die in 1980 de troon besteeg en 33 jaar lang koningin van Nederland was, Willem Alexander, een van de koningen van Nederland, en zijn vrouw koningin Máxima, de Nederlandse voetballer Rafael van der Vaart, de Argentijn Lionel Messi, die met zijn talent grote successen blijft boeken, Ronaldinho, een van de beste voetballers ter wereld, en David Beckham, die ook bekend staat om zijn succes, doen sit-ups.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Ingiltere Kral Kralice
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi David Beckham

In Madame Tussauds Museum staan ook beroemdheden bekend uit de filmindustrie. Onder de beelden die je ziet zijn de Canadese acteur Ryan Gosling, Angelina Jolie, Brad Pitt, Daniel Craig bekend van James Bond, Marilyn Monroe, door het American Film Institute gerangschikt als de grootste vrouwelijke filmster aller tijden, E.T., de hoofdpersoon van een fictiefilm uit 1982 geregisseerd door Steven Spielberg, en Prinses Fiona, de oudste dochter van DreamWorks’ Shrek.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Film Oyunculari
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Angelina Jolie Brad Pitt

In de muziek, Robbie Williams, de Jamaicaanse Bob Marley, Adele, die beroemd werd na het posten van een demo op MySpace, Michael Jackson, die de liefde van miljoenen won met zijn dansen, Lady Gaga, Madonna, Justin Bieber, die werd ontdekt na het posten van video’s op Youtube en snel naar de top klom en vele prijzen ontving van de American Music Awards en MTV Music Awards, en professionele modellen Doutzen Kroes en Kate Moss in de mode-industrie.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Justin Bieber
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Bob Marley

In het zeer interactieve kunstgedeelte van het museum komen we verschillende kunstenaars tegen en doen we interactieve kunstervaringen op tijdens ons bezoek.

Leuke momenten in de IamArt zaal kun je via e-mail toegestuurd krijgen. Je komt meesters tegen als Pablo Picasso en Salvador Dali, de meester van het surrealisme, en je kunt hetzelfde kader delen met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

In het atelier van de grootste schilder van de 19e eeuw, Vincent van Gogh, kunt u deelnemen aan een schilderij met een achtergrond naar keuze en een uniek schilderij maken. Ook kunt u deelnemen aan De Nachtwacht van Rembrant.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Gezi Yazisi

Tijdens het bezoek aan het museum komen we handafdrukken en gezichtsmaskers tegen van enkele beroemde mensen. Michael Jackson, Kylie Minogue, Stevie Wonder zijn enkele van deze namen.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi El Izleri
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Mona Lisa

Terwijl we door het museum lopen, bevinden we ons plotseling tussen de superhelden van Marvel. We pakken het schild van Captain America op en ondersteunen hem, we kunnen de hamer van Thor niet optillen, we gebruiken het laboratorium van Iron Man en beleven de driedimensionale ervaring met wassen beelden.

Terwijl we al deze dingen beleven en er nog veel meer kunstenaars binnen zijn, denken we aan de lange rijen mensen die op de Dam voor het museum naar binnen willen en we geven ze gelijk.

Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Avengers
Amsterdam Madame Tussauds Muzesi Iron Man

Tips voor een bezoek aan Madame Tussauds

Laten we het hebben over een paar dingen waar je je voordeel mee kunt doen tijdens je museumbezoek.

  • Kom vroeg om de drukte te vermijden. Madame Tussauds is een van de populairste attracties in Amsterdam, dus het kan later op de dag behoorlijk druk worden.
  • Koop je kaartjes van tevoren online om de rij over te slaan.
  • Neem je camera mee! Er zijn veel fotomogelijkheden in de attractie, van poseren met levensgrote wassenbeelden tot persoonlijk contact met de beroemdheden.
  • Geef jezelf genoeg tijd om te verkennen. Er is zoveel te zien in Madame Tussauds dat je je bezoek niet wilt haasten.
  • Bekijk de speciale evenementen en activiteiten die tijdens je bezoek kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld ontmoetingen met echte beroemdheden of de mogelijkheid om je eigen wassen handafdruk te maken.

Wat zijn de toegangsprijzen en openingstijden van Madame Tussauds Amsterdam Museum?

De toegangsprijs voor Madame Tussauds Amsterdam Museum bedraagt € 23,50. Als je echter niet in lange rijen wilt wachten en wilt profiteren van de fast pass, koop dan je ticket online.

Bovendien is het 3€ goedkoper en is de toegangsprijs 20,50€. Als je voor 11:30 of na 18:00 komt, kun je hetzelfde kaartje kopen voor 18€.

De tickets die je online koopt moeten binnen 2 maanden gebruikt worden, anders vervallen ze. Bovendien hoef je ze niet uit te printen, je hoeft alleen je ticket via de telefoon te laten zien.

Ze bieden ook verschillende combinaties bij het kopen van online tickets, als je wilt kun je gedetailleerde informatie krijgen en tickets kopen op de Amsterdam Madamme Tussauds Online Ticket pagina. Hoewel Madame Tussauds Museum elke dag geopend is tussen 10:00 – 22:00 uur, moet u zeker de website controleren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Waar en hoe kom je bij Madame Tussauds Amsterdam Museum?

Kom naar de Dam en kijk omhoog en begin de opschriften op de gebouwen te lezen. Het gebouw met het enorme Madame Tussauds-bord is het gebouw waar het Madame Tussauds Museum is gevestigd. Daaronder zie je de rij voor kaartjes en de toegangspoort.

Het museum staat vol met ongelooflijk realistische wassenbeelden, en er zijn volop fotomomenten. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, en de hele ervaring is zeer plezierig. Een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam is een echte aanrader!