Van Gogh Museum: Beste Wereldberoemde Kunstmuseum

admin
|

Van Gogh is een van de eerste namen die in je opkomen als je aan Amsterdam denkt en een van ‘s werelds meest erkende kunstenaars en schilders. Het Van Gogh Museum is het wereldberoemde gebouw aan het Amsterdamse Museumplein waar de werken van de Nederlandse schilder worden tentoongesteld en dat bezoekersrecords breekt.

Het Van Gogh Museum is gebouwd door de Nederlandse ontwerper en architect Gerrit Rietveld. Het gebouw werd na de dood van de architect voltooid en in 1973 voor bezoekers geopend. De tekeningen en schilderijen van Van Gogh zijn in sommige delen van de wereld te zien, maar het museum in Amsterdam is het grootste museum dat aan Van Gogh is gewijd.

Het verhaal van Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh, geboren in 1853, begon zijn schildercarrière na 1880 met sombere kleuren, maar de nieuwe stromingen die hij in Parijs ontmoette brachten vitaliteit in zijn kleuren. Van Gogh ontwikkelde na verloop van tijd zijn eigen techniek en begon de duurste schilderijen ter wereld te schilderen. Van Goghs ontmoeting met Paul Gauguin is een van de belangrijkste punten in zijn leven.

Amsterdam Van Gogh Muzesi Mimari Yapisi Gezisi

De kunstenaars, die een tijdje samen schilderden, begonnen voortdurend te ruziën over hun schildertechnieken en inzicht.

Op een dag in december 1888 stormde Gauguin na een ruzie het huis uit, waarop Van Gogh, uit angst dat hij hem zou verlaten, het onderste deel van zijn linkeroor afsneed. (Hij gaf het in een doek gewikkelde stuk oor aan iemand die in een nabijgelegen bordeel werkte en viel flauw.

Gauguin hoorde van Van Gogh’s ziekenhuisopname en zag Van Gogh nooit meer terug. De kunstenaar, die later zijn verstand verloor en begon te hallucineren, werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Zuid-Frankrijk en begon daar zijn dagen door te brengen.

In zijn schilderij Sterrennacht uit 1889 overdreef hij de hemel gezien vanuit het raam van het gesticht. In de daaropvolgende maanden verslechterde Van Goghs geestelijke gezondheid en moest hij een pauze inlassen toen hij de verf waarmee hij schilderde begon op te eten.

Amsterdam Van Gogh Muzesi Self Portrait Gezilecek Yerler

Toen hij zich in de daaropvolgende maanden beter voelde, verliet Van Gogh het gesticht en verbleef hij onder toezicht van een arts die werkte met schilders met geestelijke problemen. Medio 1890 schoot Van Gogh zichzelf in een veld met een pistool in de borst en keerde terug naar zijn hotel.

Toen hij de wonden van Van Gogh zag terwijl hij op zijn bed lag, informeerde de hoteleigenaar de dokter en zijn broer, die hem vertelden dat de kogel niet verwijderd kon worden en dat hij twee dagen later in de armen van zijn broer Theo overleed.

De collectie in het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam herbergt ‘s werelds grootste collectie werken van de beroemde Nederlandse post-impressionistische kunstenaar. De collectie van het museum omvat meer dan 200 schilderijen van Van Gogh, 500 tekeningen en 750 brieven van de kunstenaar.

Amsterdam Van Gogh Muzesi Buyuk Tablo

Bezoekers van het museum kunnen bekende schilderijen van Van Gogh bekijken zoals De Aardappeleters, Zonnebloemen en Sterrennacht.

Het museum heeft ook een aantal minder bekende maar even belangrijke werken in de collectie, waaronder vroege tekeningen en schetsen die inzicht geven in Van Goghs creatieve proces.

Naast de werken van Van Gogh worden in het museum ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden van andere beroemde en hedendaagse kunstenaars. Van Goghs tekeningen, brieven, meestal geschreven aan Theo, en Japanse prenten zijn ook te zien in het museum.

Amsterdam Van Gogh Muzesi Boyalari

Als u uw tas achterlaat in de garderobe en de eerste verdieping van het museum betreedt, ziet u de werken van Van Gogh chronologisch gerangschikt. Deze verdieping bevat vooral zelfportretten en is de belangrijkste verdieping van het museum.

Zonder speciale toestemming is fotograferen in het Van Gogh Museum verboden. Ben je journalist, blogger of vlogger, dan heb je speciale toestemming nodig.

Wat zijn de toegangsprijzen en bezoektijden van het Van Gogh Museum?

De Amsterdam Card is geldig in het museum. Heeft u een Amsterdam Card, ga dan direct naar de rij voor het Van Gogh Museum. Er zijn hier twee verschillende rijen, de rijen met de meeste mensen in de rij zijn de rijen zonder Amsterdamse kaart.

Amsterdam Van Gogh Muzesi Bilet Kuyrugu Gisesi

Als het personeel ziet dat je een kaart hebt, zetten ze je in de snelste rij en ben je sneller aan de beurt.

Het museum, dat in de zomerperiode elke dag tussen 09:00 – 19:00 uur open is voor bezoekers, is op vrijdag tot 22:00 uur en op zaterdag tot 21:00 uur geopend. De drukste uren van het museum, waar u gemiddeld 75 minuten kunt doorbrengen, zijn tussen 11:00 – 15:00 uur.

Amsterdam Van Gogh Muzesi Muze Ici

Waar is het Van Gogh Museum en hoe kom ik er?

Het Van Gogh Museum bevindt zich op het Museumplein, bekend als het Museumplein, in het zuiden van Amsterdam. Vervoer naar het Van Gogh Museum is heel eenvoudig. Trams met nummers 2 en 5 en bussen met nummers 170 en 172 rijden vlak langs het Museumplein.