Samandere Şelalesi: Düzce’nin Doğa Harikası Şelaleler Zinciri
Düzce’nin saklı cennetlerinden biri olan Samandere Şelalesi, doğa tutkunlarının kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir tabiat harikası. Bu benzersiz şelaleler zinciri, 500 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu boyunca sizi anıt ağaçların altında, peş peşe dökülen suyun melodisiyle baş başa bırakacak. Samandere Şelalesi’nde yankılanan suyun sesi ve doğal güzelliklerin içinde kaybolmak için daha fazla beklemeyin.
Düzce, doğa anlamında mükemmel yerlere sahip. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı da bu doğal güzelliklerden sadece biri. Koruma altına alınan Samandere Şelalesi’ne mutlaka uğramalısınız. Bu şelalenin çevresinde de gezilecek çok güzel yerler bulunuyor.
Samandere Şelalesi’nin en büyük özelliği peşi sıra şelalelerden oluşması. Burada sadece bir şelale yok. 500 metre uzunluğundaki dere boyunca şelaleleri ve anıt ağaçları görebilirsiniz.
Toplamda üç ana şelale bulunuyor ve bu şelaleleri, kurulan platformlar ve seyir terasları sayesinde etraflıca gezmek ve bu şelalelerin farklı açılardan fotoğrafını çekmek mümkün olabiliyor. Fazla sayıda basamak inip çıkacağınızı hatırlatalım. Yaklaşık bir saatlik gezi ideal şelalelerde.
Şelaleler gerçekten güldür güldür akıyor. O kadar güzel akıyor ki yanınızdaki arkadaşlarınızla konuşurken sesini duyamayabiliyorsunuz bile.
Şelalelerin aktığı yerlerde bembeyaz köpükler oluşuyor ve doğal kazanlar meydana geliyor buralarda. Kuş sesleri eşliğinde şelalelerin üzerinde gezmek ve yürümek büyük keyif.
Deniz seviyesinden 740 metre yükseklikte yer alan Samandere Şelalesi‘nin karşısında çok büyük sayılmayan bir piknik alanı bulunuyor. Burada bir restoran ve piknik alanları bulunuyor.
Piknik alanlarında çardaklar ve mangal yapılacak yerler belirlenmiş. Fotoğrafta görebileceğiniz büyüklükte, yani çok büyük değil. Ama doğa içinde temiz bir yer.
Samandere Şelalesi Giriş Ücreti
Samandere Şelalesi girişi ücretli. Tabiat anıtında Müzekart geçerli değil.
Samandere Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’na ulaşım için öncelikle Düzce’nin güneydoğusunda yer alan Beyköy’e ulaşmanız gerekiyor. Ardından tabelalar aracılığıyla Samandere Şelalesi’ni bulabilirsiniz.
Özel aracınızla geliyorsanız girişin yanındaki yol üzerinde bir yere aracınızı park ediyorsunuz. Çok kalabalıksa hemen yukarıda, orman işletmelerine ait binanın çevresine de bırakabilirsiniz aracınızı.
Samandere Şelalesi Ankara arası mesafe 235km (3sa), Düzce’ye olan uzaklığı 24km (35dk), İstanbul’dan 250km (3sa 15dk). Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’nın güneyinde Bolu ilçesine bağlı Abant Gölü de bulunuyor. Burayı ziyaret etmek isteyenler de virajlı yollardan 55km (1sa 15dk) katetmeleri gerekiyor.
Yangın Gözetleme Kulesi
Bu arada Samandere Şelalesi ile Sinekli Yaylası, Sakarca Yaylası arasında kalan uzun ve virajlı yol üzerinde Yangın Kulesi yazılı bir tabela görürsünüz.
Yangın kuleleri bölgenin en üst noktasına kurulan ve güzel manzarası olan yerlerdedir ya hani, işte bu yangın kulesi için bu kadar fazla bir şey beklememek gerekiyor. Manzarası güzel olur umuduyla yangın kulesi tabelasından girdik ve bir süre sonra tepeye ulaştık, ama beklediğimizi göremedik.
Sonuç
Samandere Şelalesi, Düzce’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Şelalelerin büyüleyici güzelliği, doğal kazanlar ve anıt ağaçlar eşliğinde bir yürüyüş, unutulmaz bir deneyim sunuyor. Seyir teraslarından şelalelerin muhteşem manzarasını izlerken, doğanın sunduğu huzuru ve güzelliği tam anlamıyla hissedeceksiniz.